sosy 14.06.2023

marynata do wędzenia kurczaka w wędzarni na gorąco

5 min
4 porcje
Marynata do wędzenia kurczaka w wędzarni na gorąco
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Zdecydowałeś się samodzielnie wędzić ptaka? Następnie należy go odpowiednio przygotować, a tutaj nie można obejść się bez marynaty do wędzenia kurczaka. Ten przepis jest zalecany, gdy używana jest wędzona na gorąco wędzarnia.

Składniki

  • kurkuma - 0,5 łyżeczka
  • Szafran - na czubku noża
  • cytryna - pół
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • cukier - 2 łyżeczka
  • sól - 1 CZ. l.
  • woda (gotowany) – 2 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przyprawy, sól i cukier.

Wlej ciepłą wodę do przygotowanego pojemnika.

Dodaj olej, sok z cytryny i półfabrykat z przyprawami.

Wymieszaj i zacznij marynować.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy