Mięso ze słodkimi sosami już dawno przestało być ciekawostką. Zwłaszcza z jagodami lub owocami. Ale dzisiaj proponuję pójść dalej i zrobić wspaniały sos do mięsa czekoladowego. Najważniejsze jest, aby wybrać produkt wysokiej jakości i dobry.
Składniki
- gorzka czekolada - 50 g
- szalotka - 1 rzecz
- sos pomidorowy - 2 art.
- czosnek - 1 ząbek
- Tabasco - 2 krople
- cynamon - 1 szczypta
- mielona kolendra - 1 szczypta
- mielony różowy pieprz - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż pokrojoną w plasterki cebulę i czosnek na oleju do miękkości.
Dodaj sos pomidorowy i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Przerwij blenderem.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Wymieszaj wszystkie składniki sosu, aż będą gładkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy