sosy 05.06.2023

marynata do warzyw na ruszcie na grillu

5 min
4 porcje
Marynata do warzyw na ruszcie na grillu
Prostock-studio, stock.adobe.com
0

Jest oczywiste dla prawie wszystkich, dlaczego marynować mięso przed ugotowaniem go na grillu. Ale z warzywami jest już trudniej. W rzeczywistości nie zaszkodzi im też trochę położyć się w marynacie – dzięki temu będą jeszcze smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Złap przepis!

Składniki

  • oliwa z oliwek - 50 ml
  • sok z cytryny - 40 ml
  • czosnek - 3 ząbki
  • tymianek - 1 gałązka
  • rozmaryn - 1 gałązka
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel czosnek, tymianek i rozmaryn.

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.

Marynuj warzywa przez co najmniej pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy