sosy 30.05.2023

majonez Wegetariański

5 min
2 porcje
Majonez Wegetariański
Jewgienija Abajewa, stock.adobe.com
0

Ten majonez nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego i jest idealny dla wegetarian. Ponadto można go gotować i używać na czczo, nie ma zbyt wielu kalorii i jest zdrowy. Ma kremową konsystencję i bogaty smak, który świetnie komponuje się z sałatkami, kanapkami i innymi potrawami.

Składniki

  • olej roślinny - 160 ml
  • mleko sojowe - 80 ml
  • sól - 1 szczypta
  • cukier - 1 szczypta
  • musztarda - 0.5 łyżeczka
  • sok z cytryny - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij mleko sojowe i masło w temperaturze pokojowej blenderem przez około minutę.

Dodaj pozostałe składniki.

Ubij majonez przez kolejne 1-1, 5 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy