Znalazłem dla siebie idealny przepis na sos! Połączenie śmietany i czosnku jest proste, smaczne i aromatyczne! Lepiej gotować na patelni lub patelni z grubym dnem, ponieważ masa powinna się równomiernie rozgrzać. Dodaj przyprawy do smaku.
Składniki
- śmietana (15% tłuszczu) – 250 ml
- czosnek - 4 ząbki
- masło - 10 g
- gałka muszkatołowa - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ząbki czosnku obrać, lekko zmiażdżyć ostrzem noża i drobno posiekać.
Na patelni roztop masło, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Wlej ciepłą śmietanę, dodaj sól, przyprawy i gotuj sos przez 10 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy