Klasyczny sos tatarski jest przygotowywany na bazie majonezu, który miesza się z różnymi dodatkami. Ale czasami chcesz się bez niego obejść, a ktoś po prostu unika go w jakiejkolwiek formie. W takim razie mam piękny przepis na Tatar bez majonezu i chętnie się nim podzielę.
Składniki
- żółtka (gotowane) – 2 kawałki
- żółtka (surowy) – 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 0.6 szklanki
- musztarda Dijon - 1 art.
- korniszony (posiekane) – 1 art.
- kapary - 1 art.
- ocet winny (biały) – 1 art.
- śmietana - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ugotowane żółtka.
Wymieszaj je z żółtkiem sera i musztardą.
Ubij wszystko blenderem, stopniowo dodając olej.
Dodaj śmietanę i jeszcze raz ubij.
Dodaj pokruszone korniszony, kapary i wszystkie inne składniki.
Dopraw do smaku i wymieszaj Tatar.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy