Jeśli lubisz pikantne sosy, spróbuj tego pikantnego sosu pomidorowego. Jest bardzo wszechstronny i klasyczny, co oznacza, że pasuje do wszystkiego. Najlepszy zamiennik keczupów sklepowych, a ponadto może być stosowany do przygotowywania innych potraw.
Składniki
- pomidory - 1.5 kg
- Chili - 3-4 kawałki
- papryka - 1 art.
- mielona czerwona papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 2 głowice
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory, pokrój i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Zmiel je blenderem.
Osobno posiekaj chili i czosnek.
Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj sos, aż będzie gęsty, około 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy