sosy 07.07.2023

klasyczny sos tatarski

6 min
2 porcje
Klasyczny sos tatarski
Alex Bayev, stock.adobe.com
0

Tradycyjny dodatek do owoców morza, chociaż wielu z przyjemnością przyprawia nim mięso i warzywa. Klasyczny sos tatarski przygotowywany jest na bazie gotowanych żółtek z dodatkiem kaparów i ogórków kiszonych. Na liście obowiązkowych produktów nie ma czosnku, ale można go dodać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane żółtka włożyć do miski i rozgnieść widelcem.

Dodaj musztardę, sok z cytryny, masło i ubij mikserem, aż się połączą.

Pokrój ogórki kiszone, kapary i koperek.

Wlej do miski z płynnym półfabrykatem i dobrze wymieszaj.

Dodaj zmielony pieprz, sól do smaku i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy