sosy 24.05.2023

sos tatarski ze śmietaną i ogórkiem

10 min
4 porcje
Sos tatarski ze śmietaną i ogórkiem
An-T, stock.adobe.com
0

Sos tatarski bierze swoją nazwę od tego samego francuskiego dania mięsnego. Pierwotnie był przygotowywany do surowego mięsa lub ryb, aby nadać im smak i aromat. Od tego czasu pojawiło się więcej odmian, a Tatar zaczął być używany z czymkolwiek. Ten przepis jest szczególnie dobry ze śmietaną i ogórkiem.

Składniki

  • ogórki - 2 kawałki
  • śmietana - 4 art.
  • czosnek - 1 ząbek
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Zieleń - 1 pęczek
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ogórki.

Drobno posiekaj zioła i czosnek.

Wymieszaj wszystkie składniki sosu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy