sosy 24.05.2023

tkemali z jabłek

45 min
4 porcje
Tkemali z jabłek
Swietłana Jewgrafowa, stock.adobe.com
0

Istnieje kilka odmian tkemali, które mogą różnić się teksturą, smakiem i składnikami. Klasyka to śliwka, ale to nie znaczy, że musisz ograniczać się tylko do niej. Na przykład bardzo lubię tkemali z jabłek, więc chętnie podzielę się z wami ulubionym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka. Dodaj trochę wody i dusić do miękkości.

Zmiel jabłka na puree.

Zmiel oba rodzaje papryki, czosnku i ziół w blenderze.

Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj tkemali przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy