sosy 13.06.2023

zielony sos Tabasco

40 min
4 porcje
Zielony sos Tabasco
Dmitri Stalnuhhin, stock.adobe.com
0

Oczywiście kupowanie sosu Tabasco nie stanowi problemu. Nawet zielony jest najczęściej spotykany w dużych supermarketach. Ale o wiele bardziej interesujące jest samodzielne gotowanie! Więc jeśli lubisz eksperymenty kulinarne – Złap przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj paprykę z nasionami.

Dodaj łyżkę soli i zetrzyj wszystko w moździerzu.

Włóż to wszystko do szklanego słoika i dodaj trochę ciepłej wody, aby przykryła obrabiany przedmiot. Zamknąć.

Usuń sos w ciemne miejsce na kilka tygodni w temperaturze pokojowej.

A potem przez kolejne 6-9 miesięcy w chłodniejsze miejsce.

Zmiel masę przez sito, włóż do czystego słoika, zalej octem i wyślij Tabasco do przechowywania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy