Oczywiście kupowanie sosu Tabasco nie stanowi problemu. Nawet zielony jest najczęściej spotykany w dużych supermarketach. Ale o wiele bardziej interesujące jest samodzielne gotowanie! Więc jeśli lubisz eksperymenty kulinarne – Złap przepis!
Składniki
- Chili (zielony) – 40 sztuk
- ocet jabłkowy - 80 ml
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj paprykę z nasionami.
Dodaj łyżkę soli i zetrzyj wszystko w moździerzu.
Włóż to wszystko do szklanego słoika i dodaj trochę ciepłej wody, aby przykryła obrabiany przedmiot. Zamknąć.
Usuń sos w ciemne miejsce na kilka tygodni w temperaturze pokojowej.
A potem przez kolejne 6-9 miesięcy w chłodniejsze miejsce.
Zmiel masę przez sito, włóż do czystego słoika, zalej octem i wyślij Tabasco do przechowywania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy