Ten sos to moje odkrycie! Z jednej strony połączenie pomidorów i czosnku jest bardzo proste, az drugiej strony jest po prostu korzystne dla obu stron. SOS uzyskuje się z lekkimi włoskimi akcentami, więc jest szczególnie dobry z makaronem i innymi włoskimi potrawami.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 7 sztuk
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- cukier - 2 łyżeczka
- bazylia - 4 listek
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.
Drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Smaż je na oleju, aż będą przezroczyste.
Wlej przecier pomidorowy i dodaj cukier.
Dusić sos przez około 15 minut, aż będzie gęsty.
Dodaj bazylię i przyprawy.
Po minucie zdejmij sos z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy