sosy 15.06.2023

SOS Tsachton

10 min
4 porcje
SOS Tsakhton
Michael, stock.adobe.com
0

Oryginalny przepis wykorzystuje matsoni i kolendrę. Zastąpiłem je kwaśną śmietaną i ziołami, które miałem w lodówce. W rezultacie mój SOS Tsakhton okazał się nie gorszy niż te, które próbowałem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj przygotowane warzywa.

Wysuszyć orzechy na patelni i odsączyć z łuski.

Przenieś orzechy do miski blendera, dodaj obrany czosnek i posiekaj.

Wymieszaj śmietanę, zioła, przyprawy, sól i półfabrykat z orzechami.

Gotowy sos Tsachton powinien odstawić na 10 minut przed podaniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy