Spieszę się, aby podzielić się z Tobą kolejnym świetnym przepisem. Przygotowuje się go z ostrą papryką. Oczyść go z nasion, opłucz i drobno posiekaj. Dzięki temu smak będzie bardziej miękki. Płatki migdałów można zastąpić orzeszkami ziemnymi lub nasionami.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- papryka - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- suszone pomidory - 150 g
- Mieszanka sałatek - 100 g
- płatki migdałów - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- musztarda Dijon - 2 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową, obierz i osusz.
Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Pokrój suszone pomidory, obrane bułgarski i ostra papryka.
Połącz mieszankę sałatkową, suszone pomidory, wątróbkę drobiową i oba rodzaje papryki.
Dodaj sól, mielony pieprz, musztardę Dijon i wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp płatkami migdałów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy