pierwsze dania 22.01.2022

marynata z pieczarkami na bulionie z kurczaka

50 min
6 porcji
Marynata z pieczarkami na bulionie z kurczaka
natalliatolk119, stock.adobe.com
0

Spieszę się, aby podzielić się z Tobą kolejnym prostym, ale bardzo smacznym przepisem na marynatę. Przygotowuje się go z pieczarkami i jęczmieniem perłowym na bulionie z kurczaka. Lepiej jest wziąć małe grzyby. Dzięki nim zupa wygląda piękniej i nie ma potrzeby krojenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz jęczmień i pieczarki.

Pokrój ogórki, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Napełnij jęczmień bulionem, dodaj liść laurowy, czarną i pachnącą paprykę. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor na oleju roślinnym.

Wlej ziemniaki, pieczarki, ogórki i smaż na patelnię z jęczmieniem perłowym. Gotuj przez 10 minut.

Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy