pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z soczewicą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z soczewicą
irina, stock.adobe.com
0

Wszelkie rośliny strączkowe można doskonale mieszać w różnych potrawach. Weź pod uwagę tylko czas gotowania, ponieważ nawet groszek gotuje się nieco dłużej niż soczewica. O tych i innych szczegółach chętnie opowiem dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej groszek wodą i gotuj przez 10 minut.

Dodaj soczewicę i gotuj przez kolejne 10 minut. Wyślij posiekane wędzone mięso do zupy.

Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości. Wyślij też do zupy.

Gotuj wszystko razem, aż składniki będą gotowe. Dodaj zioła i przyprawy, a po 2 minutach zdejmij zupę grochową z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy