pierwsze dania 22.01.2022

ucho czerwonej ryby z krewetkami i oliwkami

30 min
6 porcji
Ucho z czerwonej ryby z krewetkami i oliwkami
oksanamedvedeva, stock.adobe.com
0

Gotowanie zupy rybnej to prawdziwa sztuka z własnymi cechami, sekretami i przepisami. Proponuję zapoznać się z jedną z opcji: ugotuj ucho z czerwonej ryby z krewetkami i oliwkami. Apetyczne danie spodoba się nawet smakoszom.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Krewetki opłucz wrzącą wodą, ostudź i obierz.

Filety z czerwonej ryby opłucz i pokrój na małe kawałki.

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę.

W garnku z zimną wodą dodaj czerwoną rybę i ziemniaki. Gotuj przez 15 minut.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, skórkę z cytryny i kilka łyżek gorącego bulionu z patelni. Dusić przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj smażone krewetki do garnka i gotuj przez 5 minut.

Dodaj sól, wyłącz i zaparz pod przykryciem.

Podczas serwowania dodaj oliwki i drobno posiekany koperek do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy