Dosłownie garść różnych mrożonych jagód-a teraz pyszny kompot jest gotowy. I to tylko w kilka minut. Jagody nie muszą nawet najpierw rozmrażać-poradzą sobie dobrze na patelni. A smak nie jest gorszy niż świeży.
Składniki
- woda - 1.5-2 L
- cukier - 6 art.
- wiśnia (Frozen) – 1 garść
- Malina (Frozen) – 1 garść
- Jeżyna (Frozen) – 1 garść
- borówka brusznica (Frozen) – 1 garść
- mrożone jagody - 1 garść
- truskawka (Frozen) – 1 garść
- porzeczka (Frozen) – 1 garść
- Dereń - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej wodę do garnka i zagotuj.
Dodaj wszystkie mrożone jagody naraz i ponownie zagotuj.
Dodaj cukier i gotuj kompot przez 7-10 minut, mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy