pierwsze dania 22.01.2022

zupa pomidorowa z królikiem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Zupa pomidorowa z królikiem
lipatoffa72, stock.adobe.com
0

Przygotuj tę łatwą zupę pomidorową na początku. Bogaty bulion, delikatne mięso królika i przepyszne warzywa są zebrane w jednym talerzu. Takie smaczne i zdrowe danie spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz mięso królika, pokrój i przykryj zimną wodą.

Po ugotowaniu zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj czarny pieprz i gotuj przez pół godziny.

Obierz ziemniaki, paprykę, korzeń selera i cebulę, posiekaj. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę i marchewkę na złoty kolor.

Dodaj korzeń selera, paprykę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.

Wlej sok pomidorowy, kilka łyżek gorącego bulionu z garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Wlej umyty ryż, ziemniaki, smaż na patelnię i gotuj przez 15 minut.

Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Podawaj zupę, dodając do talerza plasterek cytryny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy