Jeśli lubisz aromatyczne herbaty owocowe, wypróbuj ten przepis. Maliny można stosować mrożone lub świeże. Aby smak napoju był jaśniejszy, polecam lekko rozgnieść pomarańczę i maliny drewnianym tłuczkiem.
Składniki
- czarna herbata (wielkolistny) – 4 g
- pomarańczowy - 1 rzecz
- Malina - pół szklanki
- mięta - 5 listki
- woda (filtrowane) – 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą i pokroić w plasterki.
Maliny delikatnie opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Podgrzej zaparzacz wrzącą wodą, wlej czarną herbatę i wlej wrzącą wodę.
Przykryj, zawiń w ręcznik i odłóż na 10 minut.
Dodaj maliny,pomarańczowe krążki i miętę. Przykryj, zawiń ponownie i pozostaw na kolejne 10 minut.
Odcedź gotową herbatę przez sitko i wlej do filiżanek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy