napoje 03.06.2023

galaretka ze skrobi kukurydzianej

20 min
4 porcje
Kisiel ze skrobi kukurydzianej
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Najlepszym sposobem na zrobienie naprawdę gęstej galaretki jest ugotowanie jej na bazie skrobi kukurydzianej. Taka skrobia nie nadaje smaku ani zapachu, ale jednocześnie doskonale zagęszcza napój do dowolnej pożądanej konsystencji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej jagody wodą, dodaj cukier i zagotuj.

Gotuj kompot przez 5 minut i odcedź.

Ponownie zagotuj.

Rozcieńczyć skrobię w wodzie i wlać do kompotu, mieszając.

Gotuj galaretkę przez kolejne 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy