
Imbir nie jest często dodawany do kompotów, ale jest dość specyficzny. Ale jeśli lubisz pikantny i pikantny smak, na pewno spodoba ci się ten przepis. Nawiasem mówiąc, radzę pić ten kompot na gorąco zamiast herbaty. W razie potrzeby możesz go podgrzać.
Składniki
- czerwona porzeczka - 300 g
- czarna porzeczka - 300 g
- wiśnia - 300 g
- Malina - 300 g
- cynamon - 2 kije
- miód - 4 art.
- imbir - 1-1.5 zobacz
- Goździk - 3 Bud
- Badian - 2 gwiazdki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jagodę, pokrój imbir w cienkie plasterki i zalej wszystko gorącą wodą.
Doprowadzić do wrzenia i dodać przyprawy i miód.
Gotuj kompot przez 10 minut na małym ogniu i odcedź.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy