Imbir nie jest często dodawany do kompotów, ale jest dość specyficzny. Ale jeśli lubisz pikantny i pikantny smak, na pewno spodoba ci się ten przepis. Nawiasem mówiąc, radzę pić ten kompot na gorąco zamiast herbaty. W razie potrzeby możesz go podgrzać.
Składniki
- czerwona porzeczka - 300 g
 - czarna porzeczka - 300 g
 - wiśnia - 300 g
 - Malina - 300 g
 - cynamon - 2 kije
 - miód - 4 art.
 - imbir - 1-1.5 zobacz
 - Goździk - 3 Bud
 - Badian - 2 gwiazdki
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jagodę, pokrój imbir w cienkie plasterki i zalej wszystko gorącą wodą.
Doprowadzić do wrzenia i dodać przyprawy i miód.
Gotuj kompot przez 10 minut na małym ogniu i odcedź.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy