Radzę dodać ten napój do swojej diety. Nie tylko uzupełni zapasy witamin w organizmie, ale także poprawi trawienie. Sok z dyni z pomarańczą i cytryną można pić od razu lub konserwować w słoikach na zimę.
Składniki
- Dynia (miazga) – 500 g
- pomarańczowy - 3 kawałki
- cytryna - 1 rzecz
- cukier - 200 g
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój miąższ dyni w drobną kostkę i włóż do rondla.
Wlej wodę i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Pomarańcze i cytrynę sparzyć wrzącą wodą, przeciąć na pół i wycisnąć sok.
Wlej sok cytrusowy do garnka z dynią, dodaj cukier i gotuj przez kolejne 5 minut.
Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie, wróć do ognia i gotuj przez kolejne 2 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy