pierwsze dania 14.03.2022

domowa marynata z jęczmieniem perłowym

35 min
4 porcje
Domowa marynata z jęczmieniem perłowym
Jewgienij Kazancew, stock.adobe.com
0

Marynata to jedna z głównych zup do tankowania w kuchni rosyjskiej. Pod względem popularności i znaczenia nie ustępuje szczurom i barszczowi. Podstawą domowej marynaty są pikle i solanka ogórkowa. Proponuję przygotować dzisiejsze danie z jęczmieniem perłowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion, dodaj jęczmień i gotuj do miękkości. 10 minut przed końcem dodaj ziemniaki.

Dodaj posiekaną marchewkę i cebulę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej solankę, dodaj ogórki, dopraw do smaku i zagotuj marynatę.

Zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy