napoje 07.10.2022

kompot brzoskwiniowy z połówkami

30 min
4 porcje
Kompot brzoskwiniowy w połówkach
New Africa, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz półfabrykatów z pestkami, najłatwiejszym sposobem na zwinięcie kompotu brzoskwiniowego jest pokrojenie ich na połówki. A następnie w przepisie powiem ci więcej, Ile i co dodać, aby na pewno okazał się pyszny.

Składniki

  • brzoskwinie - 800 g
  • woda - 2 L
  • cukier - 300 g
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż brzoskwinie na połówki i usuń pestki.

Ułóż je w sterylnych słoikach, przykryj cukrem i odstaw na kilka minut.

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy