pierwsze dania 22.01.2022

zupa jarzynowa z kluskami chlebowymi

35 min
6 porcji
Zupa jarzynowa z pierożkami chlebowymi
Igor Dutina, stock.adobe.com
0

Zaczerniony chleb? Nie spiesz się, aby wyrzucić! Możesz ugotować pyszną zupę z kluskami chlebowymi. Danie jest tak proste, że nawet niedoświadczony kucharz z łatwością sobie z nim poradzi. Aby nie rozpraszać się podczas gotowania, Zbierz wszystkie niezbędne składniki na stole.

Składniki

do zupy:
dla pierogów:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj seler, marchewkę, obraną cebulę i ziemniaki.

Wlej marchewki, ziemniaki, seler do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut.

Pokrój chleb w drobną kostkę i zalej ciepłym mlekiem przez 15 minut. Wyjmij i wyciśnij nadmiar mleka.

Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę na złoty kolor.

Połącz jajka, chleb, smażenie, mąkę, sól i zmielony czarny pieprz.

Ugniataj masę rękami, aż będzie gładka i uformuj kulki o tej samej wielkości.

Wrzuć wszystkie pierogi do gotującej się zupy po jednym kawałku i gotuj przez 5 minut.

Dodaj zielony groszek, sól i po 3 minutach wyłącz.

Podczas serwowania zupy dodaj trochę zieleni do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy