przekąski 22.01.2022

Roladki z bakłażana z twarogiem

40 min
3 porcje
Bułki z bakłażana z twarogiem
0

Roladki z bakłażana z twarogiem to łatwa do przygotowania i bardzo smaczna przekąska, która nadaje się również na świąteczny stół. Ważne jest, aby wybrać duże warzywo, aby uzyskać półfabrykaty do rolek o odpowiednich rozmiarach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Bakłażany umyć i pokroić w talerze, posmarować oliwą z oliwek i posypać ziołami.

Bułki z bakłażana z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umieść talerze na rozgrzanym grillu lub patelni, smaż z obu stron przez 2-3 minuty.

Bułki z bakłażana z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zrób nadzienie – wymieszaj ser twarogowy z posiekanymi aromatycznymi ziołami i posiekanym czosnkiem.

Bułki z bakłażana z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Przenieś smażone talerze na talerz.

Bułki z bakłażana z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Umieść łyżeczkę (lub więcej) nadzienia na krawędzi talerza bakłażana, zwiń w małą, zgrabną rolkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.

Bułki z bakłażana z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj orzeszki piniowe, a przekąskę można podać. Jest dobry zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Bułki z bakłażana z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy