przekąski 07.07.2023

Shawarma z rybą

25 min
2 porcje
Shawarma z rybą
ismishko, stock.adobe.com
0

Fantazyjny przepis na popularną przekąskę. Możesz gotować shawarmę z każdą rybą, ale polecam pstrąga, morszczuka lub mintaja. Mają bardzo delikatne filety i mało kości. Bardziej dietetyczna opcja okaże się, jeśli ryba zostanie upieczona lub ugotowana.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety rybne smażyć na oleju roślinnym do miękkości.

Przełóż na deskę, pokrój, posyp solą i kolendrą.

Pokrój sałatę i ogórki.

Połącz kefir, śmietanę, czosnek, sól i kolendrę przepuszczoną przez prasę.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj sosem, ułóż szpinak i kawałki sałaty.

Dodaj ryby i ogórki.

Wsuń boczne krawędzie i spód do wewnątrz, zwiń shawarmę.

Połóż shawarmę z rybą na grillu i lekko zrumień z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy