
Fantazyjny przepis na popularną przekąskę. Możesz gotować shawarmę z każdą rybą, ale polecam pstrąga, morszczuka lub mintaja. Mają bardzo delikatne filety i mało kości. Bardziej dietetyczna opcja okaże się, jeśli ryba zostanie upieczona lub ugotowana.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety rybne smażyć na oleju roślinnym do miękkości.
Przełóż na deskę, pokrój, posyp solą i kolendrą.
Pokrój sałatę i ogórki.
Połącz kefir, śmietanę, czosnek, sól i kolendrę przepuszczoną przez prasę.
Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj sosem, ułóż szpinak i kawałki sałaty.
Dodaj ryby i ogórki.
Wsuń boczne krawędzie i spód do wewnątrz, zwiń shawarmę.
Połóż shawarmę z rybą na grillu i lekko zrumień z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy