Taka przekąska może być spożywana o każdej porze dnia, ale najczęściej robię ją na śniadanie. Pasztet do kanapek z awokado z czosnkiem jest cennym źródłem składników odżywczych. Zjedz go rano, a będziesz naładowany energią i energią przez pół dnia.
Składniki
- awokado - 3 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- sok z cytryny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę.
Włóż miąższ owocowy do miski, dodaj sok z cytryny, olej i czosnek przepuszczony przez prasę.
Rozgnieć widelcem do uzyskania gładkości, posyp pieprzem, solą i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy