przekąski 28.06.2023

Julienne z grzybami i owocami morza

40 min
4 porcje
Julienne z grzybami i owocami morza
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Julienne to danie, które można podawać w różnych sytuacjach, od codziennego lunchu po świąteczną kolację. I bardzo łatwo jest z nim eksperymentować, zastępując określone składniki, ale pozostawiając podstawową technologię. Dzielenie się julienne z grzybami i owocami morza!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i grzyby i smaż do miękkości na oliwie z oliwek.

Podsmaż mąkę na maśle. Ciągle mieszając wlej śmietanę.

Zagotuj śmietanę, dodaj grzyby i dopraw SOS.

Włóż rozmrożone owoce morza do kokotnic i polej sosem.

Przykryj startym serem i wstaw do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Udekoruj julienne ziołami lub plasterkami grzybów, jeśli chcesz.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy