Niezwykle prosty i jednocześnie pyszny pasztet pochodzi z wątroby wołowej z jajkiem. Może być podawany jako pasta do chleba, do dekoracji, ze świeżymi owocami i warzywami, z sałatkami i po prostu z sosami. Tak, jak wolisz.
Składniki
- wątroba wołowa - 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- masło - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 2 kawałki
- Olej roślinny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę i smaż na oleju roślinnym przez kilka minut.
Dodaj posiekaną wątrobę i smaż do miękkości.
Ugotuj jajka na twardo i obierz.
Zmiel wszystko blenderem lub przepuść przez maszynkę do mięsa.
Dodaj zmiażdżony czosnek, przyprawy i miękkie masło, aby uzyskać konsystencję.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy