przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki wołowej z jajkiem

45 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki wołowej z jajkiem
robertsre, stock.adobe.com
0

Niezwykle prosty i jednocześnie pyszny pasztet pochodzi z wątroby wołowej z jajkiem. Może być podawany jako pasta do chleba, do dekoracji, ze świeżymi owocami i warzywami, z sałatkami i po prostu z sosami. Tak, jak wolisz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę i smaż na oleju roślinnym przez kilka minut.

Dodaj posiekaną wątrobę i smaż do miękkości.

Ugotuj jajka na twardo i obierz.

Zmiel wszystko blenderem lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj zmiażdżony czosnek, przyprawy i miękkie masło, aby uzyskać konsystencję.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy