Idealną przekąską do piwa lub innych napojów są smażone krewetki. Wolę robić je w głębokim tłuszczu, ponieważ są szybsze i wygodniejsze. I okazują się po prostu schludniejsze i piękniejsze. Aby krewetki nie były zbyt tłuste, wystarczy na chwilę ułożyć je na papierowych serwetkach.
Składniki
- krewetki (obrane) – 200 g
- mąka - 70 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- bułka tarta - 100 g
- jogurt - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij trzepaczką jajko, jogurt i przyprawy, aż będą gładkie.
Zanurz każdą krewetkę w mące, następnie w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smaż je w głębokim tłuszczu na złoty kolor przez kilka minut i połóż na ręcznikach papierowych.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy