przekąski 21.07.2023

krewetki smażone w głębokim tłuszczu

25 min
4 porcje
Krewetki smażone w głębokim tłuszczu
sergzel, stock.adobe.com
0

Idealną przekąską do piwa lub innych napojów są smażone krewetki. Wolę robić je w głębokim tłuszczu, ponieważ są szybsze i wygodniejsze. I okazują się po prostu schludniejsze i piękniejsze. Aby krewetki nie były zbyt tłuste, wystarczy na chwilę ułożyć je na papierowych serwetkach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij trzepaczką jajko, jogurt i przyprawy, aż będą gładkie.

Zanurz każdą krewetkę w mące, następnie w jajku, a następnie w bułce tartej.

Smaż je w głębokim tłuszczu na złoty kolor przez kilka minut i połóż na ręcznikach papierowych.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy