przekąski 30.06.2023

pasztet z fasoli z orzechami włoskimi i czosnkiem

45 min
4 porcje
Pasztet z fasoli z orzechami włoskimi i czosnkiem
katrinkivi, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że pasztet musi być mięsem? Pasztet z fasoli okazuje się bardzo satysfakcjonujący, smaczny i jednocześnie niezwykły. Co więcej, robię to jeszcze ciekawiej, dodając czosnek i orzechy włoskie. Następnie powiem ci więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej i gotuj do miękkości. Zostaw trochę bulionu.

Posiekaj cebulę z czosnkiem i podsmaż na oleju.

Osusz orzechy na suchej patelni.

Zmiel wszystko blenderem i dopraw pasztet.

Doprowadź do pożądanej konsystencji wywaru z fasoli.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy