
Bardzo lubię i często robię sałatki warzywne. Mogą być podawane z mięsem, rybą lub jako danie główne na przekąskę. Dziś dzielę się przepisem na winegret z groszkiem i fasolą. Jeśli masz suchą fasolę, namocz ją wcześniej i zagotuj w osolonej wodzie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ugotowane ziemniaki, marchewkę i buraki.

Pokrój ogórki, ziemniaki, buraki i marchewkę w drobną kostkę.

Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.

Połącz ziemniaki, buraki, ogórki, marchewkę, zielony groszek i fasolę w puszkach w misce.

Dodaj sól, olej roślinny i delikatnie wymieszaj winegret łyżką.

Ułóż gotową sałatkę na ładnym talerzu, w razie potrzeby udekoruj posiekaną zieloną cebulą i ziołami.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy