sałatki 07.07.2023

ciepła sałatka z grillowanych warzyw

1 godz. 0 min.
2 porcje
Ciepła sałatka z grillowanych warzyw
0

Nie musisz czekać na specjalną okazję, aby zrobić niesamowicie smaczną, ciepłą sałatkę z grillowanych warzyw. Jeśli masz patelnię grillową lub grill elektryczny, możesz gotować przynajmniej codziennie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj cukinię i bakłażana i pokrój w plasterki. Skrop oliwą z oliwek i dodaj suszone zioła.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posiekaj obraną fioletową cebulę, umyj kukurydzę. Skrop również olejem i posyp ziołami.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój pomidory w plasterki, skrop olejem i dodaj zioła.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Grilluj cukinię i bakłażana przez 3-4 minuty, aż będą jasne, opiekane paski.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Musisz również usmażyć fioletową cebulę, również przez 3-4 minuty. Następnie wyślij do salaterki.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piecz kukurydzę i pomidory przez 3-4 minuty.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Pokrój kukurydzę na kawałki i razem z pomidorami włóż do miski.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Dodaj posiekany czosnek, a także posiekane zioła (bazylia, koperek, natka pietruszki).

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Dopraw sałatkę sosem sojowym, octem balsamicznym i podawaj. Idealny dodatek do mięsa lub ryb.

Ciepła sałatka z grillowanych warzyw: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz