sałatki 02.02.2022

sałatka porcjowa & 171; Mimoza & 187;

15 min
5 porcji
Porcja sałatki
0

Gdy na stole jest mało miejsca, podawaj posiłki porcjami w filiżankach. Wielokolorowe warstwy są bardzo pięknie widoczne przez przezroczyste ściany. Rozważ tę opcję na przykładzie popularnej sałatki "Mimoza".

Składniki

do sałatki:
do podania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż konserwy rybne na talerzu i rozgnieć widelcem.

Porcja sałatki

Obierz jajka, oddziel białka od żółtek, zetrzyj na drobnej tarce.

Porcja sałatki

Obierz marchewki i ziemniaki, zetrzyj.

Porcja sałatki

Połóż ziemniaki, sól i pieprz na dnie szklanek.

Porcja sałatki

Dodaj warstwy konserwy i marchewki. Ponownie pieprz i sól.

Porcja sałatki

Wymieszaj białka z majonezem i włóż do szklanek.

Porcja sałatki

Grubo posyp żółtkami, udekoruj natką pietruszki i czerwonym kawiorem.

Porcja sałatki

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy