Sałatka z krewetkami, awokado i pomidorkami koktajlowymi to prawdziwa Symfonia smaków i aromatów! Możesz go ugotować na święta lub po prostu, gdy chcesz zadowolić rodzinę pysznym. Przepis jest bardzo prosty i nie zajmie ci dużo czasu.
Składniki
- krewetki (gotowane ogony) – 300 g
- awokado - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 150 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- sok z cytryny - 1 art.
- Sezam - 1 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Schłodzone ogony krewetek spłucz wrzącą wodą.
Spłucz sałatkę i ułóż na 15 minut do wyschnięcia na ręczniku.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory koktajlowe na pół.
Połącz krewetki, awokado, sałatkę, pomidory, sól i zmielony czarny pieprz.
Dodaj oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj specjalnymi szczypcami.
Ułóż sałatkę na ładnym talerzu i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy