Aromatyczne kulki rybne są szczególnie dobre w domowych sosach majonezowych i ziołach. Nawet Goście, którzy w zasadzie nie jedzą ryb, jedli tę przekąskę. Aby zachować ich kształt i równomiernie usmażyć, użyj frytkownicy.
Składniki
- morszczuk (filet) – 500 g
- ser - 80 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- bułka tarta - 4 art.
- Olej roślinny - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na kawałki o dowolnym kształcie i zmiel w blenderze.
Dodaj jajko, sól i przyprawy do mielonego mięsa i zagniataj.
Zetrzyj ser na drobnej tarce i zwiń w małe kulki.
Mokrymi rękami zrób małe ciastka z mielonej ryby, na każdym połóż ser i uformuj kulki z nadzieniem.
Obtocz każdą kulkę w panierce i smaż w małych partiach przez 7-10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy