przekąski 22.01.2022

kulki rybne smażone w głębokim tłuszczu

30 min
4 porcje
Kulki rybne w głębokim tłuszczu
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Aromatyczne kulki rybne są szczególnie dobre w domowych sosach majonezowych i ziołach. Nawet Goście, którzy w zasadzie nie jedzą ryb, jedli tę przekąskę. Aby zachować ich kształt i równomiernie usmażyć, użyj frytkownicy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rybę na kawałki o dowolnym kształcie i zmiel w blenderze.

Dodaj jajko, sól i przyprawy do mielonego mięsa i zagniataj.

Zetrzyj ser na drobnej tarce i zwiń w małe kulki.

Mokrymi rękami zrób małe ciastka z mielonej ryby, na każdym połóż ser i uformuj kulki z nadzieniem.

Obtocz każdą kulkę w panierce i smaż w małych partiach przez 7-10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy