przekąski 08.02.2022

ostre pierścienie kałamarnicy

15 min
4 porcje
Ostre pierścienie kalmarów
Kheng Guan Toh, stock.adobe.com
0

Sekretem tych pierścieni kalmarów jest sos sojowy i przyprawy używane do gotowania. Jeśli Frytkownica jest bardziej powszechna w Ameryce, ten przepis jest azjatyckim klasykiem. Co najważniejsze, nie prześwietlaj kałamarnic na kuchence na czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kalmary w plasterki, drobno posiekaj chili, czosnek i natkę pietruszki.

Wyślij wszystko na patelnię na rozgrzanym oleju sezamowym. Natychmiast pieprz i dodaj sos sojowy.

Smażyć pierścienie kalmarów, mieszając, około 3-4 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy