Sekretem tych pierścieni kalmarów jest sos sojowy i przyprawy używane do gotowania. Jeśli Frytkownica jest bardziej powszechna w Ameryce, ten przepis jest azjatyckim klasykiem. Co najważniejsze, nie prześwietlaj kałamarnic na kuchence na czas.
Składniki
- kalmary - 500 g
- sos sojowy - 150 ml
- Chili - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary w plasterki, drobno posiekaj chili, czosnek i natkę pietruszki.
Wyślij wszystko na patelnię na rozgrzanym oleju sezamowym. Natychmiast pieprz i dodaj sos sojowy.
Smażyć pierścienie kalmarów, mieszając, około 3-4 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy