We Francji julienne jest często podawana w małych glinianych garnkach, ale w innych krajach jest przygotowywana i podawana w różnych odmianach. Bardzo lubię podawać julienne z kurczakiem w małych tartaletach. To natychmiast zamienia go w niezwykle wygodną przekąskę.
Składniki
- tartaletki - 8 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Grzyby - 150 g
- filet z kurczaka - 250 g
- ser - 60 g
- śmietana - 100 ml
- Zieleń - 3 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i grzyby i smaż przez 5-7 minut.
Dodaj pokrojonego kurczaka i kontynuuj smażenie, aż się ugotuje.
Wlać śmietanę, dusić przez kilka minut i dodać posiekane warzywa i starty ser.
Dusić julienne, aż ser zgęstnieje i rozpuści się.
Włóż go do tartaletek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy