przekąski 28.06.2023

julienne w tartaletkach z kurczakiem

35 min
4 porcje
Julienne w tartaletkach z kurczakiem
Angelov, stock.adobe.com
0

We Francji julienne jest często podawana w małych glinianych garnkach, ale w innych krajach jest przygotowywana i podawana w różnych odmianach. Bardzo lubię podawać julienne z kurczakiem w małych tartaletach. To natychmiast zamienia go w niezwykle wygodną przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i grzyby i smaż przez 5-7 minut.

Dodaj pokrojonego kurczaka i kontynuuj smażenie, aż się ugotuje.

Wlać śmietanę, dusić przez kilka minut i dodać posiekane warzywa i starty ser.

Dusić julienne, aż ser zgęstnieje i rozpuści się.

Włóż go do tartaletek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy