Bardzo prosty przepis dla tych, którzy nie lubią długo bawić się w kuchni. Bułkę pita z czerwoną rybą, twarogiem i ogórkiem najlepiej przygotować na noc. W tym czasie będzie miał czas na zaparzenie w lodówce i dobrze nasączone.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- ser twarogowy - 100 g
- majonez - 2 art.
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i ogórki.
Umieść zmiażdżone składniki w misce i wymieszaj z majonezem.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj twarogiem.
Ułóż półfabrykat z ogórka i ryby, równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy