Znudzony monotonnymi kanapkami? Zrób bułkę z paluszkami krabowymi! Obfitą przekąskę można podać na śniadanie, zabrać ze sobą w podróż lub na piknik. A co najważniejsze-przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nimi nawet dziecko.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- ser śmietankowy - 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- Zieleń - 40 g
- majonez - 100 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, zioła, obrane jajka i cebulę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku.
Połącz majonez i ser śmietankowy.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj półfabrykatem majonezu i sera.
Rozłóż nadzienie, równomiernie rozprowadzając na całej powierzchni.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Pokrój gotową przekąskę na małe kawałki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy