przekąski 06.12.2022

Onigiri z tuńczykiem i majonezem

50 min
8 porcji
Onigiri z tuńczykiem i majonezem
akira_photo, stock.adobe.com
0

Onigiri z tuńczykiem i majonezem to dokładnie to, co robię jeśli chcę coś podobnego do sushi, ale żeby było łatwiej w przygotowaniu. Czasami zabieram mnie do pracy, gotuję dla gości lub mam coś do żucia przed telewizorem wieczorem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż, ponieważ jest to główny składnik. Aby to zrobić, najpierw opłucz go pod bieżącą wodą, a następnie zalej wodą, podpal i gotuj przez 20 minut. Gdy ryż się ugotuje, dodaj trochę soli i odstaw na bok.

Przygotowanie nadzienia. Do nadzienia biorę lekko solonego tuńczyka. Pokrój tuńczyka w drobną kostkę, pokrój cebulę w cienkie pierścienie. Połącz tuńczyka, cebulę i majonez.

Kształtuj Onigiri. Aby to zrobić, weź małą porcję ryżu, zwiń kulkę i zrób tortillę. Umieść nadzienie na środku tortilli i zwiń w kulkę. Możesz zostawić kulkę, ale oryginalne Onigiri to Trójkąty z ryżu. Owinąć paskiem nori i podawać z sosem sojowym.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy