pierwsze dania 22.01.2022

zupa wieprzowa z kapustą

1 godz. 10 min.
6 porcji
Zupa wieprzowa z kapustą
minadezhda, stock.adobe.com
0

Lekka i smaczna zupa wieprzowa pomoże szybko zregenerować siły i zaspokoić głód przez długi czas. Proponuję ugotować go z kapustą i odrobiną sosu pomidorowego. Smażony czosnek nada potrawie lekko pikantny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój i włóż do odpowiedniej wielkości patelni.

Dodaj czarny pieprz, liście laurowe i zimną wodę. Gotuj przez 40 minut po ugotowaniu.

Obierz i pokrój ziemniaki, czosnek, cebulę.

Posiekaj kapustę w cienkie paski.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż na złoty kolor.

Dodaj sos pomidorowy i kilka łyżek bulionu z patelni. Przetrzyj wszystko razem przez 3 minuty.

Wlej ziemniaki, kapustę i smażenie do garnka z mięsem. Gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj sól i po 1 minucie wyłącz. Zaparz zupę pod przykryciem przez 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy