pierwsze dania 22.01.2022

zupa z wieprzowiną, selerem, pomidorami i jęczmieniem perłowym

1 godz. 10 min.
6 porcji
Zupa z wieprzowiną, selerem, pomidorami i jęczmieniem perłowym
fotogal, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz gęste zupy, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zupa z wieprzowiną, selerem i jęczmieniem perłowym to cały bukiet smaków w jednym talerzu. A świeże pomidory stanowią ostatni punkt całej tej kulinarnej kompozycji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jęczmień i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.

Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.

Dodaj jęczmień, liść laurowy, czarne ziarna pieprzu, zimną wodę i gotuj przez 50 minut na małym ogniu.

Pokrój pomidory, marchewkę, seler i obraną cebulę na duże kawałki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 2-3 minuty.

Dodaj pomidory, smażenie i seler do garnka. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Sól gotową zupę i pozostaw do zaparzenia pod pokrywką na 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy