pierwsze dania
22.01.2022
zupa z wieprzowiną, selerem, pomidorami i jęczmieniem perłowym
1 godz. 10 min.
6 porcji
Jeśli lubisz gęste zupy, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zupa z wieprzowiną, selerem i jęczmieniem perłowym to cały bukiet smaków w jednym talerzu. A świeże pomidory stanowią ostatni punkt całej tej kulinarnej kompozycji!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jęczmień i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.
Dodaj jęczmień, liść laurowy, czarne ziarna pieprzu, zimną wodę i gotuj przez 50 minut na małym ogniu.
Pokrój pomidory, marchewkę, seler i obraną cebulę na duże kawałki.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 2-3 minuty.
Dodaj pomidory, smażenie i seler do garnka. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Sól gotową zupę i pozostaw do zaparzenia pod pokrywką na 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy