Dodawanie pomidorów do barszczu lub ograniczanie się do pasty pomidorowej jest kwestią osobistych preferencji każdej gospodyni domowej. Moim zdaniem obie opcje są dobre na swój sposób. Więc proponuję eksperymentować i próbować!
Składniki
- kurczak - 600 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- młoda kapusta - 1 Kochan
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- Burak - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kurczaka, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj cebulę i zetrzyj buraki z marchewką. Pokrój pomidory w plasterki.
Lekko podsmaż buraki i wlej do nich 2 szklanki bulionu. Dodaj ocet i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Wyślij ziemniaki do garnka z wrzącym bulionem, a po 5 minutach kapustę.
Osobno podsmaż cebulę z marchewką do miękkości.
Wyślij buraki, pieczeń i pomidory do garnka, dopraw i gotuj, aż warzywa się ugotują.
Dopraw Barszcz zmiażdżonym czosnkiem.