Nawet zwykłą zupę można przekształcić w wykwintne danie. Aby to zrobić, wystarczy ugotować go z królika. Delikatne mięso słynie z doskonałego smaku i korzystnych właściwości. Zupa z królika jest zalecana do gotowania nawet dla małych dzieci.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie.
Opłucz mięso królika, pokrój i umieść na patelni.
Wlej wodę i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.
Pokrój seler, pomidory, obrane ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
W rondelku z mięsem wlej ziemniaki, pomidory i przygotowaną ciecierzycę. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Dodaj seler, smaż i gotuj przez kolejne 10 minut.
Sól, pieprz i wyłącz ogrzewanie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy