pierwsze dania 22.01.2022

zupa z królika i ciecierzycy

1 godz. 35 min.
6 porcji
Zupa z królika i ciecierzycy
chudo2307, stock.adobe.com
0

Nawet zwykłą zupę można przekształcić w wykwintne danie. Aby to zrobić, wystarczy ugotować go z królika. Delikatne mięso słynie z doskonałego smaku i korzystnych właściwości. Zupa z królika jest zalecana do gotowania nawet dla małych dzieci.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie.

Opłucz mięso królika, pokrój i umieść na patelni.

Wlej wodę i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Pokrój seler, pomidory, obrane ziemniaki, marchewkę i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

W rondelku z mięsem wlej ziemniaki, pomidory i przygotowaną ciecierzycę. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj seler, smaż i gotuj przez kolejne 10 minut.

Sól, pieprz i wyłącz ogrzewanie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy