Aby przygotować pyszny obiad, nie musisz szukać wymówki. Idź wcześniej do sklepu, kup odpowiednie produkty i zrób apetyczny Olivier z wołowiną. Ta wersja sałatki spodoba się miłośnikom mięsa i wszystkim fanom klasycznych potraw.
Składniki
- wołowina (gotowane) – 300 g
- ziemniaki (gotowany) – 200 g
- marchew (gotowane) – 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki kiszone - 250 g
- zielony groszek (w puszkach) – 200 G
- majonez - 250 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, jajka, marchewkę, ziemniaki i ogórki w drobną kostkę. Staraj się, aby były tego samego rozmiaru.
Groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz na ręczniku papierowym.
W głębokiej misce połącz groszek, wołowinę, mięso, ziemniaki, marchewkę i ogórki.
Sól, pieprz i dodaj majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką, aby uniknąć zacierania warzyw.
Połóż Oliviera na ładnym talerzu ze zjeżdżalnią i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy