Pyszną, interesującą i oryginalną przekąską dla firmy jest chrupiący popcorn z krewetek. Okazuje się bardzo nietypowy, a jednocześnie po prostu się gotuje. Dobry sposób na zaskoczenie gości i bliskich przy minimalnym wysiłku.
Składniki
- krewetki (obrane) – 450 g
- mąka - 0.5 szklanki
- białka jaj - 4 kawałki
- mąka kukurydziana - 0.75 szklanki
- czosnek (suszone) – 1 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz zwykłą mąkę, sól i czosnek w proszku.
Wymieszaj osobno mąkę kukurydzianą i przyprawy do smaku.
Lekko ubij białka.
Zanurz obrane krewetki w zwykłej mące, następnie w białkach, a następnie w mące kukurydzianej.
Połóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na około 10 minut, aż będą rumiane w temperaturze 200-220 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy