Jeśli chcesz zrobić galaretkę bez żelatyny, wypróbuj ten przepis. Galaretowate mięso z nóg wołowych zawsze doskonale zamarza, okazuje się przezroczyste i bardzo smaczne. Gotuj na minimalnym ogniu przez co najmniej 6 godzin.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój polędwicę wołową na duże kawałki i włóż do rondla.
Dodaj przygotowane nogi, przyprawy, wodę i gotuj przez 6 godzin na małym ogniu.
Dodaj sól, dodaj marchewkę, obraną cebulę i czosnek. Gotuj wszystko razem przez kolejne 40 minut.
Wyjmij mięso, oddziel je od kości i drobno posiekaj.
Bulion przecedzić przez podwójną warstwę gazy.
Włóż mięso do przygotowanych pojemników i zalej ciepłym bulionem. Usuń galaretkę w chłodne miejsce na 6 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy